Yleisökaivaukset 2018

Enonkoski, Kotkuinniemi: (Maksullinen) Viime vuonna aloitetut Kotkuinniemen asuinpaikan yleisökaivaukset jatkuvat 9.-15.7. Kaivauksille voi ilmoittautua yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Päivähinta (25€) sisältää kaivausopetuksen, kaivausvälineet ja päiväkahvit. Kaivauksen johto: FT Ville Laakso. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kaivausten Facebook-tapahtumasta.

Kangasniemi, Suurola: (Maksuton) 1700-1800-luvulle ajoittuvan tilan pihapiirin kaivaus 26.7.-2.8.2018. Kaivauksille voi ilmoittautua yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Muistojen ja tarinoiden Kangasniemi -projektin nettisivulla.

Kemiönsaari, Ölmosviken: (Maksuton) Kiukaisten kulttuuriin kuuluvan hyvin säilyneen asuinpaikan koekaivaus 28-30.9.2018. Aikaisempaa kokemusta arkeologiasta ei tarvita. Järjestäjä Dragsfjärds Hembygdsförening r.f. Kaivauksenjohtajat FM Jan Fast ja FM Janne Soisalo. Ilmoittautumiset sähköpostitse jfarchaeology@gmail.com

Oulu, Kierikki: (Maksullinen) Kierikinkankaan kivikautisen asuinpaikan yleisökaivaukset järjestetään 3.-31.7 ti-la klo 12-17. Kaivauksille voi ilmoittautua yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Kaivausten päivähinta on aikuisilta 15€ ja lapsilta, eläkeläisiltä sekä opiskelijoilta 12€. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kaivausten Facebook-tapahtumasta.

Turku, Aboa Vetus & Ars Nova: (Maksullinen) Yleisökaivaus Turun historiallisella kaupunkialueella. Kaivauksella tutkitaan Turun palossa 1827 tuhoutunutta Forsteenin kivitaloa. Museolla järjestetään 10.–20.7. yhden ja kahden päivän mittaisia arkeologisia museokursseja aikuisille. Kurssilla käydään läpi arkeologisen tutkimuksen perusteita ja tutkimusmenetelmiä. Lisäksi kurssilaiset osallistuvat käytännön kaivaustyöhön arkeologien ohjauksessa. Kaivauksen johto: FM Ilari Aalto ja HuK Elina Mattila. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Arkeologi Elina Mattila, elina.mattila@aboavetusarsnova.fi, p. 0207 181 646. Lisätietoja: http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/museossa-tapahtuu/laajennetaan-turkua